` Funlife
Hiba!
Ez lesz az alert
Hiba!
Ez lesz az alert

Duna átúszás

Megjelent: 2017.08.23. - Frissült: 2017.10.13. Vissza

„Ez komoly?”-kérdezhetnénk. A hír igaz, lesz átúszás 2017. szeptember 2-án. A következő hétre vegyünk ki szabadságot, és igyunk egy adag fertőtlenítőszert.

 

Megvan az első Duna átúszás időpontja és helyszíne. A szervező a Budapest Urban Games (BUG), melynek hivatalos nagykövete Kiss Gergő olimpiai bajnok vízilabdázó. Talán az úszásra ő nem vállalkozik, de biztosan lesz néhány bátor és elszánt versenyző, aki nekivág a nagyjából 330 méteres távnak. A helyszín a pesti alsó rakpart, a Szabadság-híd lába és a Műegyetem között lesz. A hídtól indul a mezőny és csak egyenesen kell úszni, a sodrás pedig elvisz mindenkit az egyetemig. A folyó a próbaúszás alkalmával megfelelő és ajánlott minősítést kapott, remélhetőleg ez az eseményig így marad.

Néhány tipp az eredményes felkészüléshez és versenyzéshez:

  • Extrém sport = akadályúszás. A nyílt vízen bármi megtörténhet, úszás közben maradjunk higgadtak. Uszadékfa, kisebb-nagyobb darabok keresztezhetik utunkat és garantáltan vizesek leszünk.
  • Fürdősapka kötelező és füldugót is használjunk, még véletlen se igyunk a vízbe.
  • A sodrásból kifolyólag a célt másképpen szükséges meghatároznunk. Törekedj arra, hogy egyenesen ússz és a táv ⅔-ánál már figyeld a célterületet. Adhatsz bele apait-anyait, hiszen a teljes táv úgy 400 méter. Ne feledd: egyszerűbb a sodrással felülről megközelíteni a célt, mint sodrással szemben úszni.
  • Kiérkezéskor ne lepődj meg semmin, ha furcsán néznek ránk. Bármi, de tényleg bármi „ránkakadhat”.
  • Az örvények nem életveszélyesek, az úszásban nem okoznak nehézséget.
  • Legalább egy erős közepes úszástudással rendelkezzünk és a félelmeinket hagyjuk otthon.

Összességében jó bulinak tűnik és ha partot értünk, elmondhatjuk: férfimunka volt.

 

BREAKING:

A Funlife megálmodója, ügyvezetője megnyerte az első Duna átúszást, a férfiak mezőnyében senki nem volt gyorsabb nála. Ujhelyi Botond, gratulálunk!

 Vissza
  Ez az esemény nem kommentelhető

90f17ec5b5766a5c0024795ea0c140b72a60b713

Írj nekünk!

Impresszum:

Oldalunk helyes működéséhez cookie-kat (apró információkat) tárolunk gépeden. Adatvédelmi irányelveinkről és cookie policynkról itt olvashatsz. Értem