` Funlife
Hiba!
Ez lesz az alert
Hiba!
Ez lesz az alert

FINA Szenior Úszó VB 2017.

Megjelent: 2017.08.24. - Frissült: 2017.10.13. Vissza

Vizes kihívások – kortalanul

Sokan nem tudják, de a FINA Vizes Világbajnoksággal egy időben – gyakorlatilag utána - kerül megrendezésre a Szenior (Master) Úszó Világbajnokság, mely napjainkban nagyobb tömegeket mozgat meg, mint maga az Úszó VB. Mi a siker titka, mi benne a vonzerő?

4 úszó áll a rajtkövön.

A versenyszám: 200 pillangó.

Nem: nők.

Életkor: 95-99 (!) év.

A figyelmeztető füttyszóra a versenyzők – olykor segítséggel – felállnak a rajtkőre és a startjelzésre olyan elszántsággal vetik magukat a hűs habokba, hogy Jakabos Zsu is megirigyelhetné őket. A közönség újjong, őrjöng és minden célba érkezőt hangos vastaps illet.

A szenior sport egyre ismertebb és népszerűbb, az idén Új-Zélandon megrendezésre kerülő World Masters Games is több tucat sportágban kínálja a lehetőséget önmagunk és ellenfeleink legyőzésére.

Az úszás sportágban viszonylag fiatalon, 25 éves kortól rajtkőre állhatunk és versenghetünk akár Európa, akár a világ hasonlóan elszánt sportolóival. A szenior versenyek mezőnye igen vegyes: megtaláljuk a korábbi élvonalbéli úszókat, a medencében néhány évet eltöltött, kiemelkedőt nem teljesítőket és azokat is, akik felnőtt fejjel, 40 évesen sajátították el a gyorsúszás kar vagy lábtempóját.

A versenyprogram

A Szenior (Masters) VB-t két évente, az utóbbi évektől a vizes világbajnokságokkal egy időben rendezik. Betöltött 25.évtől 29 éves korig tart az első korosztály, 30-34 éves korig a második és ezt követően is 4 évenkénti bontásban versenyeznek a résztvevők.

Minden korosztálynak és úszó számnak szintideje van, melyet az eseményt megelőzően a Magyar Szenior Úszó Országos Szövetség (MSZUOSZ) által akkreditált versenyen lehet teljesíteni. A szintidő persze csak a kezdet, a legjobb helyezésekért itt is nagy csata folyik, olykor lélegzetelállító időkkel. Az augusztusi világverseny alkalmával több korábbi profi úszónk is vízbe szállt, szép eredményeket ért el Zubor Attila, Boulsevicz Beatrix, Szepesi Nikolett, hogy csak néhány nevet említsünk.

Összességében azonban elmondható, hogy a jó hangulat, a csapatszellem, a céltudatosság és az egészséges életmódra törekvés átjárja a szenior életformát A folyamatos felkészülés, formában tartás összekovácsolja a versenyzőket, a hazai és nemzetközi versenyek biztosítják a kihívásokat és optimális esetben szállítják az érmeket, a jó eredményeket. Az MSZUOSZ honlapon minden hazai egyesület elérhető, így a lakhelyedhez közel biztosan találsz egy jó hangulatú csapatot, akikkel el tudod kezdeni a felkészülést.

A VB kapcsán a Swim Life SE úszói nyilatkoztak a Funlife-nak:

  • “A közös edzés meghozza a motivációt”
  • “Vannak versenyek, melyekre folyamatosan készülünk, így a változatosság biztosított”
  • “Az úszásban megtaláltam a valódi örömöt”
  • “A legnagyobb erő, amit kapok, amikor a saját gyermekem buzdít a versenyen”

A csapattagokkal történt beszélgetés alkalmával megtudtuk, hogy hatalmas vonzerőt jelentenek a váltó versenyek, ahol a 4 úszó – összesített életkorral - versenyez. Legemlékezetesebb pillanatnak a legtöbben azt emelték ki, amikor egy hétvégi versenyen közös felkészüléssel vesznek részt és a versenyszámok végén a szervező bizottságtól nyakukba akasztva kapják az érmeket. Szerencsére ebben a versenyben csak nyertesek vannak, hiszen aki felkészül és elindul, az letette névjegyét az egészséges életmód mellett.

 

Szenior Masters VB időpontja: 2017.08.07-20 Budapest-Balatonfüred.

Az esemény hivatalos honlapja: https://masters.fina-budapest2017.com/hu

 

 

 Vissza
  Ez az esemény nem kommentelhető

f10ad91042587522f26d93a72289e91b9209a9c2

Írj nekünk!

Impresszum:

Oldalunk helyes működéséhez cookie-kat (apró információkat) tárolunk gépeden. Adatvédelmi irányelveinkről és cookie policynkról itt olvashatsz. Értem